2002 – Sokolov: Ajaxův zápisník se rozšíří do celé republiky (TV Západ)

0

sokolov, ajaxův zápisník, prevence kriminality, blažena kašparová


Předáním dárků byl na sklonku školního roku ukončen premiérový ročník projektu sokolovského Střediska prevence kriminality nazvaného Ajaxův zápisník, do kterého se letos zapojilo zhruba 1200 žáků druhých tříd základních škol celého sokolovského okresu.

"Děti, které pracovaly poctivě celý školní rok, což tedy zhodnotí paní učitelky, tak dostanou tričko. Ty, co se tomu až tak příliš nevěnovaly, tak dostanou buď čapku nebo čelenku," přiblížila tisková mluvčí sokolovské policie a autorka námětu psa Ajaxe Blažena Kašparová. 

Děti se v průběhu školního roku prostřednictvím vyplňování ilustrovaného zápisníku dozvídaly, jak každodenní práce policistů vlastně vypadá, či jaké nástrahy na ně v životě čekají. Na jejich práci přitom v každé třídě "dohlížel" plyšový policejní pes Ajax, podle něhož byl také celý projekt nazván. 

"Ajaxův zápisník byl rozdělen na 10 témat, tzn. deset měsíců ve školním roce. Byla tam například dopravní výchova, šikana, vlastní bezpečnost, drogy a další témata," nastínila obsah Kašparová. 

V příštím roce se již s policejním psem Ajaxem setká podstatně více dětí než letos. Do projektu se má totiž zapojit zhruba 60 % základních škol v celé České republice. Smutní ale nemusí být ani letošní sokolovští druháci. Pro ně už je na příští rok připraven druhý díl Ajaxova zápisníku, tentokrát určeného žákům třetích tříd, k jehož rozšíření do základních škol v celé republice dojde pak zřejmě opět za rok. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář