Aš: Malá slavnost v mateřské škole Neumannova

0

, mateřská škola, mš neumannova, , město aš, starosta, vítězslav kokoř, dalibor blažek, přestřižení pásky, rekonstrukce


Přestřižením pásky a symbolickým přípitkem byla v úterý 10. května předána rekonstruovaná budova mateřské školy v Neumannově ulici.

Na malé slavnosti se sešlo nové vedení radnice, pod jehož dohledem byla stavba dokončena, vedení radnice bývalé, které o rekonstrukci rozhodlo, zástupce zhotovitele, společnosti RMC STAVBY Cheb, a zaměstnankyně mateřské školy.

Jak bylo na setkání řečeno, rekonstruován byl objekt, postavený v roce 1977 jako mateřská škola, což v Aši není úplně obvyklé. Zdejší mateřinky jsou totiž většinou umístěny ve starých vilách, kde bude modernizace v obdobném rozsahu jako zde velmi obtížná. V Neumannově byl jiný problém – množství skrytých závad, které stavbu prodražily a také posunuly termín dokončení o několik měsíců.

Jak jsem už dříve informoval, oproti projektové dokumentaci bylo nutné řešit změnu otopné soustavy, opravit rozpadající se povrchy podlah, provést sanaci topného kanálu, o kterém neměl nikdo ani ponětí, vyměnit kanalizaci vně i uvnitř budovy, atd. Opravy jsou ale zdárně u konce.

Projekt počítal také s novým nábytkem a ostatním vybavením, „šitým“ na míru jednotlivým místnostem.

Škola má nové veškeré zázemí, tedy šatny, třídy, prostory pro zaměstnance, kuchyni, včetně skladových prostor, prádelnu, výdejní kuchyňky pro každé oddělení a kuchyňský výtah.

Dbáno bylo, aby provoz školy byl co nejhospodárnější, čemuž mají napomoci moderní technologie – fotovoltaická elektrárna na střeše, nové plynové kotle na vytápění budovy a odvětrání tříd a kuchyně rekuperací. Pamatováno bylo také na nádrž na dešťovou vodu, s jejím využitím na školní zahradě.

Budova má také nový nátěr fasády, zateplené už v roce 2014, včetně výměny oken a dveří, a střešní krytiny.

Zdroj: Město Aš



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář