Cheb: FIJO 2022 se blíží

0

fijo, fijo 2022, cheb, festival dechovky, festival, dechové nástroje


Po čtyřleté, Covidem zapříčiněné, pauze se do Chebu vrací mezinárodní festival dechových orchestrů FIJO. Jeho 24. ročník se uskuteční v termínu od čtvrtka 30. června do neděle 3. července.

Po čtvrtečním večerním koncertu pro účastníky festivalu i širokou veřejnost bude hlavní program probíhat od pátku do neděle. Nechybí v něm tradiční taháky, jako je páteční zahajovací ceremoniál, sobotní dopolední průvod městem a odpolední přehlídka show bandů, nedělní závěrečná show nebo večerní programy na náměstí včetně sobotního koncertu kapely Laura a její tygři.

Letos se na festivalu představí dvanáct orchestrů - pět tuzemských a sedm zahraničních. Hlavní hvězdou bude pravděpodobně nizozemský soubor Bicycle Showband Crescendo Opende, do jehož výbavy patří vedle hudebních nástrojů také jízdní kola. Z dalších zahraničních účastníků určitě stojí za zmínku také britský Reading Schottish Pipe Band nebo italský Brianza Parade Band. Chybět pochopitelně nebudou ani tradiční účastníci festivalu, například orchestry ze slovenské Nové Dubnice, Krnova a samozřejmě náš Městský dechový orchestr.

Festival bude opět probíhat na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Jeho program najdete společně s dalšími informacemi na webu https://www.fijo.cz/fijo



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář