Cheb: Lávka nad Ašskou se zprovozní do konce roku (TV Západ)

0

cheb, lávka ašská, pavel pagáč, výměna lávky, sfdi


Nová lávka pro pěší spojující chebské původní Zlatý Vrch a panelové sídliště tyčící se nad frekventovanou čtyřproudou Ašskou ulicí je na svém místě. O výměně původní dožilé konstrukce z 80. let bylo rozhodnuto na začátku letošního roku.

"Důvodem pro demontáž stávající lávky byl její stav, kdy už dosluhovala. Zvažovaly se varianty zda ji opravit, tenkrát se mluvilo, že oprava by byla v rozmezí 5 milionů anebo zda vybudovat novou za 14 milionů. Šli jsme to variantou vytvořit už novou lávku, protože životnost té opravy by byla řádově pět let," uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Nová lávka s obloukovým příhradovým nosníkem s délkou 37 metrů a čistou průchozí šířkou 3 metry má podle města životnost okolo padesáti let. Na konci července byla původní lávka demontována. 

"Devatenáctého listopadu došlo k osazení samotné lávky, nosné konstrukce ocelové. Ještě teď bude docházet  k osazení mostovky a náběhových klínů. A poté by měla být lávka zprovozněna. Směřujeme to  otevření, zprovoznění lávky je konci letošního roku. Lávka by měla být otevřena v režimu předčasného užívání, zhotovitel má termín na dokončení do března příštího roku, kdy samozřejmě ještě bude provádět dokončovací práce, sjednocující nátěr, protikorozní ochrana a podobně," dodal Pagáč. 

Lávka pro pěší a cyklisty poslouží především školákům, kteří docházejí na třetí základní školu na Zlatém vrchu. Na novou lávku přispěje dotací ve výši 9,8 milionu korun Státní fond dopravní infrastruktury.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář