Cheb: S mistrem republiky v šachu se setkal starosta města

0

šachy, šachový mistr, mistr republiky, daniel vo, cheb, město cheb, starosta, karlovarský lraj


Mladého chebského šachového mistra republiky Daniela Vo dnes přijal na radnici starosta Jan Vrba. Pogratulovat mu přišla i radní pro školství a kulturu, ředitelka 6. ZŠ, kam Daniel chodí, paní Štěpánka Černá.

Sedmiletý Daniel obhájil své prvenství na Mistrovství České republiky ve slezském Krnově, kde se začátkem května konalo klání dětí do 8 let. Kromě nejvyššího ocenění získal právo volby o postup na Mistrovství světa v egyptském Sharm el Sheikh nebo Mistrovství Evropy v rumunské Mamaia nebo Mistrovství EU v Koutech nad Desnou. Vzhledem k nízkému věku a náročnosti turnajů, které mnohdy trvají i dva týdny, se Mistrovství světa v Egyptě zúčastní až příští rok.

Daniel přišel v doprovodu svého trenéra pana Radka Zálešáka, který nám prozradil, že malý Dan hraje šachy od svých 5,5 let. Trénuje 3x týdně. Doma však hraje téměř každý den. Podporu má především ve své rodině, kde ho ke hře přivedl tatínek.

Podle paní ředitelky Štěpánky Černé je Dan nadané dítě, má velmi dobrý prospěch, a je třeba se jeho rozvoji, především v logice a matematice, dále věnovat. „Na základě Danova úspěchu nám ve škole vzrostl zájem o šachy. Od září budeme otvírat šachový kroužek, kam se nám přihlásilo sedm desítek dětí. To mě velmi těší. Dan je pro ostatní děti vzorem a všichni jsme mu za jeho velký úspěch pogratulovali.“

Daniel nám prozradil, že své trofeje má uloženy ve vitríně v garáži. Šachy jsou zatím pro něj vším, na fotbal s kluky čas nemá. Kromě trenéra Radka Zálešáka z klubu ŠK Valdštejn se malému šachistovi věnují i nejlepší chebští hráči, Jaroslav Tiller i Petr Špreňar. 2x týdně za ním dojíždí karlovarský trenér Rudolf Hlaváč. Online výuku má s Davidem Kaňkovským.

Zdroj: Město Cheb



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář