Cheb: Skalka má šanci na zlepšení kvality vody v přehradě

8

přehrada, přehrada skalka, skalka, cheb, voda, sinice, kvalita, kvalita vody, město, město cheb, jednání, zástupci města, region24


Zástupci Chebu jednali na krajském úřadu ve věci znečištění vodní nádrže Skalka sinicemi a rtutí. V této souvislosti bylo zmíněno jako jedno z opatření vybudování kanalizace v chatových oblastech na březích přehrady Skalka.

Tímto krokem by mělo dojít ke zlepšení kvality vody v přehradě. Značný vliv na její znečištění má však i sousední Německo, kde se nachází cca 85 % povodí přehrady.

Fosfor a rtuť jsou hlavními zdroji znečištění. Právě fosfor se do přehrady dostává z odpadních vod  z obydlí v blízkosti horního toku Ohře.

Projekt odkanalizování by podle domluvy mělo připravit město Cheb a o financování by se měly podělit Karlovarský kraj společně se společností Chevak.

„Již před několika lety byl postaven tlakový přívod z obce Pomezí do Chebu a přípojka nové  kanalizace by se pro chatové oblasti mohla napojit. Byl by to velký posun, jak vyřešit dlouhodobý problém se znečištěním přehrady, která by po mnoha letech mohla opět sloužit pro rekreaci,“ řekl starosta Jan Vrba.

Zdroj: Město Cheb




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář