Karlovarský kraj opět podpoří aktivity seniorů

0

karlovy vary, karlovarský kraj, podpora, senior, senioři, hejtman, aktivity, aktivity seniorů, aliado, region24


Rada Karlovarského kraje schválila udělení dotací ve výši 500 tisíc korun v rámci Programu na podporu aktivní činnosti seniorů. Cílem programu je podpora realizace aktivit zaměřených na seniory v Karlovarském kraji.

„Prostřednictvím tohoto programu se snažíme podporovat činnosti seniorů každoročně a jsme velmi rádi, že ze strany spolků je stále velký zájem o získání dotačních peněz na zajišťování nejrůznějších aktivit pro jejich členy. Ať už se jedná o výlety za památkami, vzdělávací, kreativní kurzy či sportovní a komunitní aktivity,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.      

Dotace je určena na podporu projektů zaměřených na poradenství, informační a osvětovou činnost, pořádání seminářů, odborných konferencí, přednášek, vydávání publikací a informačních materiálů, na zajištění volnočasových aktivit seniorů a na podporu spolkových aktivit.

Na krajský úřad bylo doručeno 14 žádostí o poskytnutí dotace. Minimální výše dotace nebyla stanovena, maximálně však mohla činit 50 tisíc korun s tím, že žadatel směl podat pouze jednu žádost v rámci dotačního programu. Mezi úspěšnými žadateli jsou například spolek Generace KK, který chce peníze využít na podporu komunitní činnosti, vzdělávacích a volnočasových aktivit, výletů a poradenské služby – seniorpoint, dále také spolek Krajská rada seniorů Karlovarského kraje, jež se chce zapojit do celorepublikových aktivit seniorů a zúčastnit se Mezinárodních sportovních her seniorů, Sportovní seniorský klub Sadov-Bor, z. s. žádal o dotaci na zajištění sportovních aktivit pro členy spolku v seniorském věku, a to v podobě turnajů v hokeji a nohejbalu a spolek RC Zvoneček z Nejdku využije dotační peníze na zajištění pravidelných pohybových a kreativních kurzů, seminářů, poradenství a workshopů pro seniory. 

Zdroj: Krajské listy




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář