Karlovarský kraj podpoří prezentaci sportovních klubů v Mariánských Lázních

0

mariánské lázně, sport, děti, sportmaria, karlovarský kraj, dotace, stolní tenis, tenis, házená, tanec


Rada Karlovarského kraje rozhodla o poskytnutí finančního daru městu Mariánské Lázně, konkrétně na uspořádání akce SportMaria 22, jejímž cílem je přivést děti ke sportu. Kraj akci podpoří částkou 20 tisíc korun.

„SportMariaje velmi hezkou akcí, kde si budou moci zájemci z řad dětívyzkoušet celou řadu sportů a zjistit tak, jestli by je některýz nich mohl bavit, případně zda by v něm mohli býtšikovní. Tím, že budou všechny nabízené sportovní disciplínyumístěny na jednom místě ve stejný čas, budou mít malísportovci šanci si jich vyzkoušet více. Akci chceme podpořitzejména proto, že vítáme veškeré aktivity, které se snažípřivést děti k pohybu,“uvedl hejtman Petr Kulhánek.

V rámci akce SportMAria sepředstaví místní a regionální sportovní oddíly. Cílem jenejen prezentace jednotlivých klubů, ale také nábor novýchčlenů. Dětem i jejich rodičům chtějí pořadatelé ušetřitčas, který by strávili obcházením jednotlivých klubů, a protobudou oddíly soustředěny na jednom místě.

Akce seuskuteční 10. 9. 2022 v Mariánských Lázních. Děti sibudou moci vyzkoušet na jednotlivých stanovištích nejrůznějšídisciplíny. V loňském roce to byly například parkour,tanec, tenis, plavní, bikros, volejbal, házená, badminton, fotbal,golf, judo, aikido, krasobruslení, atletické disciplíny a další.Letošní roční nabídne ještě širší škálu sportovníchaktivit.




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář