Karlovy Vary: Zahájení lázeňské sezóny proběhne o prvním květnovém víkendu

4

karlovy vary, město karlovy vary, lázně, lázeňská sezóna, oslavy, kultura, zahájení


Tradiční žehnání pramenům, průvod zakladatele města Karla IV. a jeho početné družiny, řemeslný jarmark, tanec, divadlo a hudba všech žánrů, koncerty velkých hvězd, nová hraná prohlídka města – Karlovy Vary se připravují na jednu z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí roku. Zahájení lázeňské sezóny 2023 proběhne o víkendu 5. – 7. května.

„Karlovy Vary už dávno nejsou sezónními lázněmi, za léčbou a odpočinkem k nám jezdí hosté po celý rok. Zahájení lázeňské sezóny ale má pro město velkou symboliku. Je oslavou jedinečného přírodního bohatství a historie, tedy hlavních atributů věhlasu města, prosperity lázeňství, cestovního ruchu a všech navazujících oborů. A ty, po citelných dopadech událostí posledních let spojených s covidem a válkou na Ukrajině, potřebují jakýkoliv impuls, který pomůže k oslovení nové klientely. Program Zahájení lázeňské sezóny je koncipován tak, aby oslovil i obyvatele města a jeho nejbližšího okolí a českou klientelu obecně. O tu zahraniční usilujeme kampaněmi Infocentra města a také aktivitami v rámci našeho členství ve skupině Slavných lázeňských měst Evropy zapsané na Seznamu UNESCO,“ uvádí primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Slavnostního žehnání pramenům se letos ujme papežský nuncius arcibiskup Jude Thaddeus Okolo. Velkolepý a oblíbený průvod družiny zakladatele města Karla IV. ztvární soubor Rytíři Koruny České. Ve Smetanových sadech se uskuteční řemeslný jarmark s dětskými dílnami, na podiu v parku vystoupí mimo jiných Janek Ledecký, skupiny No Name a Verona. Otevřená bude Zámecká věž, kde pokračuje interaktivní výstava UNESCO, na Mlýnské kolonádě odehraje koncert Karlovarský symfonický orchestr, v ulicích města budou k vidění historické kostýmy, které vynese oblíbený Spolek panstva na tvrzi Žíželeves.

Do programu městských slavností se zapojují i další organizátoři. Tradičně je to společnost Thun 1794 se svými Jarními porcelánovými slavnostmi v Grandhotelu Ambassador Národní dům a na přilehlém prostranství. Hotel Thermal uspořádá první ročník první ročník festivalu Beer&Grill Fest.

Tradičním předprogramem Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech bude i letos Pálení čarodějnic na Sokolském vrchu 30. dubna od 17 hodin. V programu jsou soutěže a divadlo pro děti, hudební vystoupení. Hranice pro čarodějnice vzplane ve 20 hodin a 23 minut. Na místě budou připravena také malá ohniště, na kterých si příchozí mohou opéct přinesené buřty. Zajištěn je rovněž prodej občerstvení.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář