Region: Páteční výjezd hejtmana směřoval znovu do Březové u Sokolova

0

karlovarský kraj, hejtman, petr kulhánek, pracovní cesta, vedení kraje, karlovy vary, březová, sokolov


Výjezdy do obcí, při kterých se vedení kraje setkává se zástupci měst a obcí, se tradičně konají ve středu. Tentokrát tomu však bylo jinak. Na žádost vedení města Březová u Sokolova se hejtman Petr Kulhánek a radní pro rozvoj venkova Vít Hromádko vydali v pátek na opakovanou návštěvu právě do Březové. Tentokrát se však jednalo o seznámení s děním v přilehlých obcích.

„Když jsme byli v Březové naposledy, projednávali jsme s tehdejším starostou rozvoj města a jen okrajově jsme se dostali také k okolním obcím. Proto nás vedení radnice požádalo o další návštěvu, tentokrát s výjezdem do Rudolce, Kostelní Břízy a Kamenice. Přímo v obcích, jež patří pod Březovou, jsme se seznámili s projekty, které by město chtělo v následujícím období realizovat. Je mi velmi sympatické, že radnice nezapomíná na své menší obce a velmi pečlivě se věnuje také jejich rozvoji,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

V Rudolci představil starosta Jaroslav Bělíček spolu s místostarostou Miroslavem Boudou, tajemníkem Michalem Bedečem a vedoucím odboru správy majetku města Jakubem Fajtem projekt revitalizace návrší. Jedná se o centrum obce, kde se nyní pracuje na stavbě netradiční prosklené kaple. Kaple zasvěcená 14 svatým pomocníkům zde stávala již historicky, tuto však nahradila stavba modernější, jíž doplní také 14 kamenných menhirů, multifunk

ní prostor v podobě amfiteátru, který poslouží k rozvoji komunitního života v obci.

Zástupci města Březová mají připravený projekt na rekonstrukci zchátralého zámku v Kostelní Bříze, ze kterého by chtěli vybudovat prostor pro školy v přírodě, muzeum a v okolí také naučnou stezku. V současné chvíli se snaží získat soukromé investory, protože financování tohoto projektu bude velmi náročné.

Další integrovanou obcí města Březová je Kamenice. Zde se nachází kaple sv. Máří Magdalény a vyhlídkové místo, na kterém by mohla být v budoucnu, dle vypracovaného projektu, vystavěna rozhledna.

„Již při první návštěvě v Březové jsme řešili potíž s mobilním a internetovým signálem v některých z obcí, nyní jsem představil postup řešení a jeho aktuální stav. Zároveň jsem zástupcům obce připomněl možnost čerpání financí z dotačního  programu na podporu venkovských obchůdku, kterého by mohli využít například pro malou prodejnu v Kostelní Bříze. Ačkoliv je tam malý provoz, představuje obchod zejména pro starší obyvatele jedinou možnost nákupu bez nutnosti dojíždění,“ doplnil radní Vít Hromádko.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář