Region: Policisté zjistili celkem 17 přestupků

0

policie, přestupky, nebezpečné věci, dopravní policie, krimi, akce, policejní akce, karlovarský kraj, region


V minulém týdnu ve dnech 16. až 17. června letošního roku proběhla na území Karlovarského kraje součinností akce s Generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu.

Akce byla primárně zaměřena na dodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí dle Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí ADR.

Dále se policisté také zaměřili na kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel, upevnění nákladu, na kontrolu technického stavu nebo kontrolu tachografu a paměťových karet a dodržování sociálních předpisů, mezi které patří doby řízení, odpočinku, bezpečnostních přestávek.

Nasazeno bylo třicet dopravních policistů, čtyři pracovníci celního úřadu a dva pracovníci civilních orgánů. Společně v rámci dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 23 vozidel a zjistili 17 přestupků v dopravě, z nichž 10 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a 7 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zajímavou kontrolu provedli policisté u nákladního vozidla, jehož řidič převážel bazén. Svým nákladem řidič porušil maximální povolené rozměry a při silniční kontrole policistům nepředložil potřebné dokumenty k převozu tohoto typu nákladu.

Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo porušení zákona číslo 111/1994 Sb., a to ve čtyřech případech. Ve třech případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel. Dva řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost.  U jednoho z nákladních vozidel byl zjištěn nesprávně zajištěný náklad. Dvěma řidičům nákladních vozidel byla policisty zakázána další jízda. V jednom případě policisté uložili cizinci kauci dle zákona č. 111/ 1994 Sb. ve výši 5 000 Kč.

Součinností akce na přepravu nebezpečných látek budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář