Region: Při kontrolách překročilo 23 řidičů povolenou rychlost

0

kontroly, bezpečnost, bezpečnostní akce, akce, policie, dopravní policie, studenti, policejní škola


V pátek 28. dubna letošního roku proběhla na dálnici D6 dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel.

Této akce se nezúčastnili pouze dopravní policisté, ale také studenti třetího ročníku Střední policejní školy v Sokolově. Policisté nejdříve studentům vysvětlili, jak bude dopravní akce probíhat a následně jim ukázali samotnou práci policistů. Přítomen byl také vedoucí odboru služby dopravní policie plk. Mgr. Pavel Žíha, který uvedl: „Ukazujeme studentům policejní školy práci policistů a tím získáváme zájemce o práci u policie“.

Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor. 

Do akce byla zapojena desítka policistů z dopravní policie. Ti během pár hodin zjistili 23 řidičů, kteří při jízdě překročili stanovenou rychlost. Policisté překročení rychlosti ve všech případech vyřídili uložením pokuty příkazem na místě. 

nprap. Jan Bílek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář