Sokolov: Vzpěrač Jan Matějka byl na Evropě bronzový

0

vzpěrač, jan matějka, junior, evropa, sokolov, město sokolov, sport, stupně vítězů, bronz, bronzová medaile


Mladý vzpěrač Jan Matějka z oddílu SK vzpírání Sokolov vybojoval na Mistrovství Evropy juniorů v kategorii U15 – U17 v polském Raszyně pro Českou republiku a Sokolov dvě bronzové medaile. A to v nadhozu a ve dvojboji.

Splnil si tak velký sen stát na stupních vítězů s nejlepšími mladými vzpěrači Evropy. Honza startoval ve váhové kategorii +102 kg, do této kategorie musel přibrat šest kilogramů.

V trhu obsadil Jan Matějka 4. místo, medaile mu utekla o pouhý jeden kilogram! Zvládl všechny tři pokusy s lehkostí a vytvořil si osobní rekord 95 kg. Bronzový závodník z Litvy měl ovšem výhodu nižšího startovního čísla a šel na pokus až po Honzovi, takže zvýšil na 96 kg a dal. V nadhozu si Honza soupeře pohlídal a již druhým pokusem na váze 124 kg se dostal před svého soupeře a bral bronz. Při třetím pokusu dostal nad hlavu 128 kg, rozhodčí mu však tento pokus neuznali v poměru 2 : 1. V součtu trhu a nadhozu (dvojboj) získal druhou bronzovou medaili za 219 kg.

Honzovi se podařilo navázat na předchozí úspěchy mladých vzpěračů SK vzpírání Sokolov, kteří vybojovali medaile na ME a MS. „Je to nádherný pocit stát na stupních vítězů a držet nad hlavou českou vlajku na tak velké soutěži jako je evropský šampionát. Jsem rád, že jsem splnil očekávání trenéra, rodičů, kamarádů a všech, kteří mě podporují. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na mém úspěchu, hlavně trenérovi, který to se mnou vydržel při přípravě na ME i mimo něj, kdy jsme spolu strávili po čtyři měsíce šest až sedm dní v týdnu. Ta dřina ale stála za to. Dále děkuji svazu vzpírání, městu Sokolov a vedení 6. ZŠ, které mi umožnilo jezdit na soustředění,“ uvedl Honza Matějka. 

Zdroj: Město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář