Sokolovsko: První případ vraždy v letošním roce

0

vražda, trestný čin, policie, muž, policisté, smrt, sokolovsko, nové sedlo, karlovarský kraj, krimi, kriminalisté


Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Nového Sedla na Sokolovsku, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Obviněný muž měl v nočních hodinách z pátku 3. na sobotu 4. února letošního roku přijít do bytové jednotky v Novém Sedle, kde bydlela jeho dvaačtyřicetiletá známá. Dvojice měla mít slovní rozepři ohledně získání omamných a psychotropních látek. Po tomto slovním konfliktu měl osmačtyřicetiletý muž ženu fyzicky napadnout několika údery do horní poloviny těla, konkrétně zejména do oblasti hlavy. Jednat měl s úmyslem ženu usmrtit a pro sebe získat majetkový prospěch.

Po útoku měl obviněný bezvládné tělo ženy přikrýt v bytě nalezenou přikrývkou a z místa odejít. Tělo dvaačtyřicetileté ženy měl najít kolem šesté hodiny ranní její přítel po návratu ze zaměstnání. Ten jí měl ještě poskytnout první pomoc, ale v tu dobu již žena nejevila známky života. Rozsáhlým zraněním bohužel na místě podlehla.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení se tímto násilným trestným činem usilovně zabývali. Po provedených šetřeních a vyhodnocení zajištěných stop společně se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v neděli kolem 18. hodiny osmačtyřicetiletého muže zadrželi v bytové jednotce nedaleko místa, kde ženu usmrtil.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za vraždu ve stádiu pokusu pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

V roce 2023 se jedná o vůbec první případ vraždy dokonané či vraždy ve stádiu pokusu, kterým se kriminalisté na území Karlovarského kraje zabývali.

mjr. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář