V Bad Elsteru zahájili lázeňskou sezónu

0

bad elster, německo, lázně, sezóna, lázeňská sezóna, , město aš, pavel matala


Na svátek práce, 1.5.2023, byla zahájena lázeňská sezóna v sousedním Bad Elstru. V příjemném prostředí Divadla krále Alberta, které dominuje centru těchto malých saských lázní, zahájil svým proslovem zemský rada okresu Vogtland Thomas Henning, prezident saského zemského sněmu Dr. Mathias Rößler a místostarosta Aše Mgr. Pavel Matala 26. sezónu Chursächsischer Sommer.

Následující koncert z děl Petra Čajkovského, pod taktovkou fenomenálního dirigenta Floriana Merze, ohromil vyprodané hlediště divadla. Špičkové výkony Staatskapelle z Halle a domácí Chursächsische Philharmonie, jakožto klavíristy prof. Floriana Uhliga z Drážďan si vysloužily dlouhotrvající ovace.

Od 1.května do 3.října se mají návštěvníci Bad Elstru na co těšit. Program je bohatý a na své si přijdou nejen milovníci vážné hudby, fanoušci brilantního českého houslisty Pavla Šporcla, ale v přírodním divadle vystoupí také například 14. července Kim Wilde, nebo 26. srpna Sasha. V rámci širokého záběru programové nabídky se můžeme také těšit na Slavnost rododendronů, nebo každoroční přehlídku koní a kočárů „Equipage“, která se koná ve spolupráci s Psí školou Kopaniny a panem Františkem Hupkou z kopaninského zámku.

Zdroj: Město Aš



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář