Aš: Cizinci hrozí až dvanáctileté vězení, prodával pervitin

0

krimi, , město aš, drogy, pervitin, prodej, kriminalisté, trestný čin, omamné a psychotropní látky


Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný cizinec, ačkoliv neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, tak distribuoval i přechovával za účelem další distribuce psychotropní látku zvanou pervitin.

Od poloviny roku 2023 do konce července roku letošního měl drogu prodávat na různých místech zejména v Aši. Například jemu známé osobě měl drogu prodat až ve dvaceti případech.

Na základě příkazu soudce Okresního soudu v Chebu byla ve středu 31. července letošního roku v místě bydliště šestačtyřicetiletého cizince, tedy v Aši, provedena domovní prohlídka, během které kriminalisté zajistili například finanční hotovost řádově v miliónech korun či v několika dózách bílou krystalickou látku o celkové hmotnosti několika kilogramů. Následně byla na základě vypracovaného předběžného odborného vyjádření potvrzena v bílé krystalické látce přítomnost metamfetaminu, tedy pervitinu.

Šestačtyřicetiletého cizince kriminalisté na místě zadrželi. Muž se svého jednání dopustil i přesto, že v minulosti již byl odsouzen pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

nprap. Jakub Kopřiva


Autor: 3 Admin Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář