Do hlavního města s dětmi za zábavou, technickými exponáty i dobrým jídlem

8

praha, karlův most, výlet


Praha nejsou jen Hradčany nebo Karlův most. Hlavní město i dětem nabízí řadu zajímavých míst v Praze, která se jim určitě budou líbit. Co byste jim měli ukázat, aby si přinesly z výletu co nejlepší zážitek? Máme pro vás několik tipů.

Praha nejsou jen Hradčany nebo Karlův most. Hlavní město i dětem nabízí řadu zajímavých míst v Praze, která se jim určitě budou líbit. Co byste jim měli ukázat, aby si přinesly z výletu co nejlepší zážitek? Máme pro vás několik tipů.

Do Prahy za zábavou s dětmi

Doba koronavirové pandemie některým cestovatelům změnila plány na trávení letošní letní dovolené. Místo do zahraničí se tentokrát vydali poznávat tuzemsko. Velkým lákadlem je i Praha, v níž ubylo zahraničních turistů. Rozhodně se vyplatí si na ni vyhradit alespoň celý víkend. Během jednoho dne totiž nestihnete projít vše, co stojí za zhlédnutí. Vlastně byste tu klidně mohli strávit celý týden a stále budete mít co poznávat.

Co se týká výběru míst k navštívení, záleží na povaze dětí a tom, co je zajímá. Většinu menších dětí zaujmou průlezky a podobná zábava. Tu najdete například v zábavném parku Krtkův svět v Praze-Horních Měcholupech. Jsou zde přírodní prolézačky, skluzavky, houpačky, trampolíny, lanové centrum, vodní hřiště i skákací polštáře – tedy vše, co si dětská duše žádá.

ZOO Praha

V členitém terénu Trojské kotliny v dostupnosti městské hromadné dopravy se rozprostírá Zoologická zahrada hlavního města Prahy. Milovníci fauny se mohou kochat zvířaty v 10 pavilonech a 150 expozicích. Nechybějí ani restaurace, kde se lze občerstvit. Pro děti jsou připravené i atrakce v podobě lanové dráhy nebo vláčku. Lze tu v pohodě strávit celý den – a ani jednou se nebudete nudit.

Petřínská rozhledna, lanovka a zrcadlové bludiště

Co by to bylo za návštěvu hlavního města, kdybyste vynechali prohlídku zrcadlového bludiště na Petříně. V odraze zrcadel se najednou změníte v trpaslíky, Otesánky i dlouhá bidla. A té legrace, co si zde užijete. Dostat se sem můžete i lanovkou, která patří k nejstarším pozemním lanovkám v tuzemsku. Navazuje na tramvajovou dopravu v zastávce Újezd. Zbudována byla stejně jako Petřínská rozhledna již v roce 1891.

Petřínská rozhledna
byla postavena v rámci Jubilejní výstavy. Svým vzhledem připomíná Eiffelovu věž v Paříží. Vede na ni 299 schodů až do výšky 63,5 metrů. Je-li jasné počasí, uvidíte z ní po celých Čechách.

Slovanský ostrov a lodičky

Horké léto obvykle Prahu rozpálí tak, že její návštěvníci hledají místo, kde by se mohli zchladit. Jedním z nich je i Slovanský ostrov. Známý je i z filmu Jak utopit doktora Mráčka, protože se tu natáčely některé scény. V budově Žofína se tu stejně jako v minulosti konají různé společenské akce. Mezi Žofínem a Šítkovskou vodárenskou věží se nachází dětské hřiště s pískovišti, lanovou dráhou, kolébadly, houpačkami, skluzavkami a dřevěným totemem a teepeem. Dále je možné využít půjčovny lodiček, pramic a šlapadel a projet se na nich po Vltavě. Pohled na Prahu z vodní hladiny má zase jinou dimenzi.

Národní technické muzeum v Praze

Technicky zaměřené děti jistě ocení návštěvu exponátů v Národním technickém muzeu. K vidění tu jsou expozice z oblasti astronomie, automobilismu, letectví, tiskařství a dalších technických oblastí lidské činnosti. Kdo by nechtěl vidět unikátní letoun Kašpar z roku 1911, s nímž Jan Kašpar podnikl svůj první dálkový let, nebo třeba stíhací letoun z roku 1945 Supermarine Spitfire LF. Zajímavými předměty, jež mohou zaujmout návštěvníky, jsou také domácí spotřebiče používané od poloviny 19. století do současnosti.

Cukrárna U Myšáka

Když vás v Praze začne honit mlsná, na výběr tu máte spoustu cukráren. Jednou z nich je i cukrárna U Myšáka, jejíž historie se začala psát již v roce 1911. Najdete je na ulici Vodičkova na Novém Městě. Vedle vynikající kávy, kterou ocení zejména rodiče, má v nabídce tradiční české zákusky – indiány, kremrole, žloutkové věnečky, pařížské banánky, pražské koule, laskonky, karamelové větrníky, Míša řezy, vanilkové a citronové tartaletky a dorty Harlekýn a Macharův.

Během prohlídky Prahy s dětmi se určitě nudit nebudete. Zajímavých atrakcí je tu více než dost.

Zdroj obrázku: Oleksii Skrekoten / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář