Hrad Vildštejn se srdcem na dlani otvírá své brány pomoci. Pomáhá a chce pomáhat nemocným dětem i ohroženým rodinám

1

morava, tornádo, pomoc, děti, západ.cz


Na hradě Vildštejn uznáváme zásadu, že nemůžeme být spokojeni, pokud jsou lidé v našem okolí nešťastní. Proto jsme se rozhodli pomáhat zejména těm nejohroženějším, kteří si často pomoci sami nemohou. Teplo této ušlechtilé vlastnosti našeho hradu pocítil letos například Radeček z Plesné, který trpí krutou a nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel nebo super parta dětí z Moravy, kterým tornádo zničilo domovy.

Pomáhej, pomáhej, pomáhej a až sám někdy budeš vnouzi, bude ti to oplaceno. Osud lidí a zejména dětí není našemu hradu a všem, kdo vněm pracují, lhostejný. Proto jsme se rozhodli každou akcí, kterou pořádáme a pořádat budeme, pomoci někomu, kdo to doopravdy potřebuje.

Dětem zMoravy jsme vykouzlili úsměv na tváři a ukotvili do paměti radostnou vzpomínku

Podíleli jsme se tak na velkorysé pomoci města Františkovy Lázně a města Skalná a připravili jsme odpolední program dětem zjižní Moravy, jejichž rodiny postihlo katastrofálním způsobem letošní červnové tornádo, které jim zdevastovalo a někdy i zcela zničilo jejich domovy. Děti tak mohly alespoň na chvíli přijít na jiné myšlenky a zapomenout na své starosti. Těmto dětem a jejich rodičům jsme se pokusili udělat radost dětským programem na hradě Vildštejn ve Skalné. Děti se tak mohly díky prohlídce s Bílou paní dozvědět zajímavosti o historii našeho hradu a osudu Johanky Trautenberkové, která vpodobě Bílé paní na našem hradě straší, tedy ona nás spíš roztomile a nevinně bubáčkuje... Divili byste se, ale ta naše Johanka je ztělesněné, vlastně „zduševnělé“ dobro. A ano, také provádí děti tímto historickým místem a vymýšlí pro ně různé soutěže a vědomostní hádanky. Na nádvoří hradu si mohly děti zastřílet zluku snaším hradním lukostřelcem a občerstvit se mohly zmrzlinou nebo místními masnými specialitami hradního mistra řezníka, který je opravdový umělec.

Úsměvy na tvářích a děkovná slova vnás probudila dojem, že jsme udělali dobrou věc a že tato cesta má smysl. Měli jsme radost, že se dětem z hradu nechtělo a byly zde spokojené. Dětem přejeme, ať se mohou co nejdříve vrátit do svých domovů se svými milovanými a věřte, že po něčem zlém, přijde vždy to dobré. Držíme palce!

Slunovrat pro nemocného Radečka

Vtomto roce jsme udělali radost i Radečkovi, tedy chlapečkovi snemocí motýlích křídel zPlesné. Na pomoc jemu a dalším dětem stouto zákeřnou nemocí jsme věnovali festival Vildštejnský slunovrat ve spolupráci sDEBRA ČR. Díky pomoci a příspěvkům návštěvníků a sponzorů jsme vybrali pro tyto děti přes sedmnáct tisíc korun. Mohli jsme tak podpořit organizaci Debra, která se pomoci takto postiženým dětem zabývá. Radeček také dostal hračku LEGO, auto na dálkové ovládání, kterou si dlouho přál a příspěvek na léčbu od hradu Vildšten ve výši 10.000,- Kč. Malému VELKÉMU bojovníkovi a jeho rodině přejeme pevné zdraví a lepší zítřky.

Touha pomáhat nás neopouští, radost lidí, kterým pomáháme, nás žene kupředu a motivuje pokračovat

Další akcí plánujeme podpořit partnerský dětský domov, pro který už na podzim chceme uspořádat sbírku. Děti bez domova nejsou sice nemocní tělesně, ale strádají velmi často duševně, protože jim velmi chybí teplo rodinného krbu a opravdový domov. Chceme tedy těmto dětem splnit jejich sny a dopřát jim to, po čem touží. Současně také plánovanými akcemi na našem hradě, kam budou srdečně zváni, přispějeme ktomu, aby tyto děti alespoň na chvíli zapomněli na své starosti a trápení.

Děti zdětských domovů z regionu dostanou také příležitost oslovit besídkami a vystoupeními případné dárce, sponzory a pomocníky a vlastní snahou a nápady se o pomoc také aktivně zasadit. Kjakékoli pomoci lidem, a hlavně dětem, které to potřebují, je náš hrad neustále otevřen.

Pomoc lidem a zejména dětem vnouzi je jednou zpriorit našeho hradu Vildštejn ve Skalné, přidejte se knám.

Autor: Vildštejn Hrad Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Jsme jeden z nejstarších hradů v Čechách. Najdete u nás nejen úchvatné hradní prostory, expozice, muzeum hasičské techniky, muzeum sodnictví, románskou kapli, královský sál, kde se pořádají oslavy a svatby, ale také stylovou hradní hodovnu s širokým výběrem tradičních českých pokrmů. Každoročně pořádáme také mnoho kulturních akcí.
 

Nejčtenější
Nejhodnocenější