Pánské softshellové bundy: Co všechno brát v potaz při jejich nákupu

6

pánské softshellové bundy, komerční sdělení


Bez kvalitního oblečení se neobejdete jak při běžném chození, tak i v zaměstnání. Oděvy musí v podstatě splňovat dvě velmi důležité funkce. Na jednu stranu ladí váš outfit, na stranu druhou vás chrání před rozmary počasí. Tyto dva aspekty musí splňovat prakticky jakékoli svrchní oblečení, o tom nemá cenu diskutovat. Asi nejvíce se nezbytnost ochrany před vlivy podnebí skloňuje u bund. Výbornou volbu představují především ty softshellové. My se právě z toho důvodu podíváme v následujících řádcích

Jaké jsou softshellové bundy, respektive co je softshell?

Možná není od věci na počátku zodpovědět právě tuto velmi jednoduchou otázku. Jedná se v podstatě o měkkou funkční tkaninu, která je ideální takřka do jakéhokoli počasí. Obecně se hovoří o tom, že vyhovuje v případě 90 % počasí. Klasiku představují pánské softshellové bundy, volit je ale samozřejmě možné i spousty dámských a dětských variací. Softshellové bundy jsou:

  • odolné vůči dešti,
  • maximálně pružné,
  • rezistentní vůči profouknutí,
  • odolné proti oděru,
  • pohodlné na nošení,
  • snadno udržovatelné.

Na které roční období jsou určené softshellové bundy?

Vše se odvíjí především od konkrétního typu bundy, respektive materiálu. Při nákupu softshellové bundy lze vybírat ze dvou variací tkanin. První se vyznačuje přítomností membrány chránící tělo před větrem a do značné míry také před deštěm. Není ovšem až tak prodyšná. Takový softshell, který nedisponuje membránou, je mnohem prodyšnější a nicméně nechrání tolik před větrem. Rozhodně se vyplatí vzít si v případě deště nepromokavou svrchní vrstvu, jelikož promokne. Softshellová bunda, jež je více prodyšnější, se hodí spíše na jaro a léto. Softshell s membránou je ideální na hodně chladné a deštivé období.

Jak volit velikost softshellové bundy?

Rozhodně nepočítejte při volbě velikosti bundy s žádnou extra velkou rezervou. Vždyť si pod ni budete oblékat spíše jen funkční tričko, maximálně nějakou tenkou mikinu či jinou vrstvu. Vyrobeny jsou tyto bundy z velmi elastického materiálu, takže se vašemu tělu bez problémů přizpůsobí.

I detaily mohou rozhodovat

Každá softshellová bunda je bezesporu jiná. Jednoduché modely se volí především pro procházky a nenáročné činnosti. Třeba takové lezecké softshellové bundy již disponují poněkud výše posazenými bočními kapsami. Rozhodně je třeba dbát na přítomnost vysokého límce a kapuce v případě zimních bund. Konec rukávů by měly uzavírat kvalitní pružné lemy. I pro práci je takovéto zakončení z hlediska bezpečnosti ideální.

Vsaďte na známou značku Engelbert Strauss

Nevíte, jako značku zvolit. Naším tipem jsou vysoce kvalitní klasické i pracovní softshellové bundy Engelbert Strauss. Tato tradiční německá firma s pobočkami po celém světě se řadí k lídrům na trhu. Jde o tradičního hráče na tomto poli. Vždyť založena byla již v roce 1948. Sídlí v Biebergemündu u Frankfurtu nad Mohanem. Její doménou jsou především pracovní oděvy. Samotná softshellová bunda je v nabídce v mnoha různých variacích.

Zdroj: Engelbert Strauss


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář