SPŠ Ostrov slaví kulatiny a zve na Den otevřených dveří

0

spš, spš ostrov, den otevřených dveří, oslavy, studenti, ostrov, město ostrov, škola


V sobotu 18. června 2022 od 10 do 17 hodin bude areál Střední průmyslové školy v Ostrově otevřen všem jeho příznivcům. Srdečně zváni jsou absolventi i budoucí studenti, zaměstnanci a pedagogové minulí, ale i budoucí, spolupracovníci, sponzoři, zvědavci z širokého i dalekého okolí, mladí i věkem zmoudřelí, prostě všichni ti, kdo si myslí, že Střední průmyslová škola Ostrov v průběhu šesti desítek let své existence zanechala nezapomenutelnou stopu v životech jedinců, města i kraje. Přijďte se přes

A co vás čeká? Den nabitý zábavou začneme symbolicky. Ráno v 9.45 si osladíme dortem pro oslavenkyni. Snad společnými silami zvládneme sfouknout všech 60 svíček naráz. Věříme, že se přidá hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, jeden z úspěšných absolventů SPŠ Ostrov, i přítomní partneři z řad zaměstnavatelů. O kulturní zpestření se na úvod postará humanoidní robot NAO. Diváci se mohou těšit na jeho taneční kreace, při kterých mu budou sekundovat naši studenti.

 V průběhu dne budete mít možnost se v jednotlivých učebnách seznámit s pěti maturitními a dvěma učňovskými obory, které lze na škole aktuálně studovat. Do jejich tajů vás zasvětí naši pedagogové i studenti. Autoobory předvedou svou chloubu – plně funkční, vlastnoručně sestavený vůz „KaIpan“, který budete moci obdivovat venku přen budovou školy spolu s dalšími osobními vozy vystavovanými renomovaným autosalonem. Pokud jste soutěživí a věříte svým schopnostem a dovednostem, není nic jednoduššího než se zapojit do připravovaných soutěží: výměna kola vozu na čas, jízda s modelem autíčka na dálkové ovládání na závodní dráze, či závod s naším nejúspěšnějším jezdcem autíček, on-line kvíz z historie školy atd. Do budoucnosti nahlédnete při sledování dovedností DOBOTŮ. Vaše nenechavé ruce a selský rozum můžete zaměstnat při průzkumu exponátů z Techmanie. Nezapomněli jsme ani na nejmenší návštěvníky, jim bude patřit soutěžní cesta, na které si vyzkouší různé technické dovednosti. Jako vzpomínku na tuto návštěvu si odnesete upomínkové předměty s logem školy a krásnou kulatou šedesátkou. A pak že technika není zábava!




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář