2000 – Cheb: Byl slavnostně otevřen skatepark (TV Západ)

V pondělí 10. dubna byl v areálu TJ Lokomotiva slavnostně otevřen chebský skatepark. O jeho výstavbě se začalo uvažovat již před třemi lety, ale výstavba se pak zpozdila především kvůli složitému hledání vhodného pozemku.

dezinfekce

„Celé zařízení přišlo na milion a půl korun - něco málo přes. Státní dotace Ministerstva vnitra byla okolo 380 tisíc. Zbytek se platil z rozpočtu města. Původně bylo plánováno, že se to rozloží na dva, tři roky. Samozřejmě poté, co se to postavilo takhle narychlo, tak se částka vzala najednou,“ řekl místostarosta města Petr Jakš. 

Kromě skateparku začne v nejbližších dnech v areálu fungovat půjčovna vybavení pro skateboarding, in-line hokej, jízdu na kolečkových bruslích a další sporty. Návštěvníci sportoviště jistě ocení i nově zrekonstruované sociální zařízení. Ještě v letošním roce se počítá s rozšířením komplexu o další hřiště.

„Ano. V letošním roce bychom ještě zde v této polovině za mnou chtěli rozšířit areál o snowboardové hřiště. Chtěli bychom nějaký hokejbal, prostě moderní způsoby. Není ještě rozhodnuto které,“ dodal Jakš. 

V příštím roce by zde mělo ještě vyrůst hřiště na Streetball. Tento areál je otevřen od úterý do pátku od 14:00 do 19:00 hodin a o víkendech pak již od 10:00 hodin dopoledne. V době letních prázdnin se samozřejmě počítá s rozšířením provozní doby.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy