2001 – Cheb: Rekonstrukce pěší zóny by mohla začít příští rok (TV Západ)

Rekonstrukce chebské pěší zóny, na kterou je v rozpočtu města vyhrazeno 15 milionů korun, se uskuteční pouze v případě, že se radnici podaří získat další prostředky z mimoměstských zdrojů.

dezinfekce

Podle odhadů bude totiž na realizaci celé akce potřeba více než 30 milionů korun. 

"V tomto směru jsme vyvinuli jisté usilí a požádali jsme na Ministerstvu pro místní rozvoj z Programu rozvoje pro podporu cestovního ruchu a dále hodláme využít ještě možnosti požádat z prostředků Evropské unie," popsal snahy města jeho starosta Pavel Vanoušek. 

Rekonstrukce pěší zóny, v jejímž rámci má být položena nová dlažba, vysazena okrasná zeleň a osazeno nové osvětlení a mobiliář, je již v současné době připravena po technické a projekční stránce. 

"Dokonce k tomu, aby veřejnost se mohla seznámit s tím, jak by ta pěší zóna vypadala, tak na pěší zóně naproti Baťovi, tomu dřívějšímu obchodnímu domu, byly vyříznuty na osmi místech kousky asfaltu, aby se tam dala položit ukázka toho, co firmy nabízejí jako materiál," prozradil Vanoušek. 

V případě, že se městu podaří z některého z dotačních titulů získat potřebný finanční prostředek, bude rekonstrukce pěší zóny zahájena již v příštím roce. To, jestli se bude celá akce realizovat najednou nebo v několika etapách, závisí na výši případné dotace. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.12.2021 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy