2002 – Cheb: Fotbalistky remizovaly s Bělčí (TV Západ)

V úvodní zápase jarní části druhé ligy hostily chebské fotbalistky celek Bělče. Favoritkami tohoto duelu byly hostující hráčky, kterým po podzimu patřila 3. příčka, zatímco Cheb byl až devátý.

dezinfekce

Rozdílné postavení obou týmů v tabulce bylo ale vykompenzováno tím, že Běleč do Chebu přijela pouze s 10 hráčkami. Od úvodního hvizdu rozhodčí Václavíkové se proto početně oslabený hostující celek zaměřil především na pozornou defenzivu. Domácí šly ale přesto již ve 2. minutě do vedení. Po levém křídle unikal Lembacherová a její centr usměrnila do sítě technickou střelou k tyči Moulisová, která se po půlročním působení v plzeňském Rapidu opět vrátila do Chebu na hostování. 

O šest minut později bylo ale vyrovnáno. Brankářka Kulišanová neudržela v náruči prudkou střelu z úhlu, takže Miková mohla pohodlně míč dopravit do sítě. Šanci opět strhnout vedení na svojí stranu měly domácí hráčky zhruba po půlhodině hry. Nebezpečná střela Berkovcové z hranice šestnáctky ale v síti neskončila, takže po první půli byl stav utkání nerozhodný 1:1. 

V úvodu druhého dějství si domácí fotbalistky vytvořily výrazný tlak, jehož výsledkem bylo ale pouze břevno, které v 61. minutě trefila z přímého kopu z 25 metrů Koucká. O chvíli později mohli jít naopak do vedení hosté, ale střela po zaváhání chebské obrany skončila těsně vedle brány. 

Zhruba čtvrthodiny před koncem se zrodila nejhezčí akce tohoto zápasu. Sláviková se po krásném, kolmém vysunutí, ocitla sama v šestnáctce, ale její střela trefila pouze brankářku Totzauerovou. 

V 86. minutě zahrozily z ojedinělého protiútoku také fotbalistky Bělče. Domácí brankářka Kulišanová pouze vyrazila centr z pravé strany, hostující hráčka ale naštěstí ve výhodné pozici netrefila míč. Rozhodnutí nepřinesl ani závěrečný tlak domácích, takže oba týmy si nakonec po remíze 1:1 připsali v tabulce po jednom bodu. 

"Já s výsledkem nejsem spokojený. Se hrou jsem spokojený. Bohužel, soupeř přijel v deseti, celý zápas odehrál v deseti, soustředěně bránil, velmi dobře. Zkoušel to na rychlé protiútoky. Jeden se mu za celý zápas povedl. Bohužel taková nešťastná branka, my jsme měli trošičku smůly, ale holky hrály, co jsem od nich chtěl a věřím, že, byl to první zápas v této sestavě, ty další zápasy by se to mělo projevit. Bohužel soupeř přijel opravdu jen bránit a nakonec se mu podařilo. To už k fotbalu patří, že to někdy nevyjde," komentoval zápas trenér domácích Miroslav Vymazal.

Další domácí zápas sehrají hráčky SK Cheb v sobotu 13. dubna, kdy ve 14 hodin přivítají na stadionu v Poohří celek TJ Blatná. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy