2002 – Cheb: Fotograf Nicol ukázal svou Bretaň (TV Západ)

Výstava černobílých snímků současného bretaňského fotografa Boba Nicola je v těchto dnech k vidění v chebské Galerie G4.

dezinfekce

Jedenačtyřicetiletý autor, který se již společně s fotografy sdruženými kolem G4 účastnil česko-francouzského workshopu nazvaného Bretaň – Cheb, se vyjadřuje prostřednictvím tzv. subjektivního dokumentu. Vystavené snímky zobrazují reflexi jeho pocitů z pobřeží jihozápadní Bretaně. 

"Život v Bretani je velmi specifický a liší se od jiných částí Francie. Zajímá mne především zdejší mystika, kterou je tento kraj přímo prostoupen. Při focení se proto soustředím na Bretaň a nezabývám se srovnáváním života zde a v jiných regionech," popsal autor. 

Na chebské výstavě se Bob Nicol představuje kolekcí obsahující necelou stovku fotografií které vznikly převážně v 90. letech a jsou rozděleny do dvou tematických částí. 

První skupina je o lidech žijících v Bretani, zbytek pak tvoří zobrazení pocitů, které v autorovi evokuje zdejší příroda, města, krajina či moře. 

"Celou Bretaň jsem prošel pěšky, a proto znám i místa, která normálním turistům zůstanou skryta. Přesto objevuji stále něco nového, věci, které jsem dříve neznal a každé focení tak přináší nějaké překvapení," dodal Bob Nicol.

Kolekce fotografií Boba Nicola, která obsahuje také několik snímků španělského San Sebastianu, Paříže, kde autor několik let žil a dokonce i Chebska, bude v Galerii G4 k vidění do 2. listopadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.10.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy