2002 – Cheb: Loňský rozpočet skončil nečekaně velkým přebytkem (TV Západ)

S přebytkem zhruba 51 milionů korun skončilo nakonec hospodaření města Cheb za loňský rok. Takto vysoký přebytek rozpočtu se přitom neočekával a překvapením byl i pro samotné vedení radnice.

dezinfekce

"Nečekali jsme to, ani Finanční výbor to nečekal. Potom, jak slibovaly odbory, že je všechno vyčerpáno, že když se sestavoval rozpočet, že takovéto přebytky nebudou, ale skončily. My teď i zjišťujeme rozbor těch přebytků, jestli vznikly z objektivních důvodů," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Peníze z loňského přebytku budou nyní přednostně použity na dokončení již rozpracovaných investičních akcí. Zahájena bude ale také celá řada dalších projektů, které se kvůli omezeným finančním možnostem města původně nepodařily jednotlivým odborům radnice do letošního rozpočtu protlačit. 

"Těch 51 milionů, přibližně, jsme zapojili do rozpočtu," potvrdil Jakl. 

Oproti původním předpokladům se tak v průběhu letošního roku například dočká nových střech a fasád více domů v historickém jádru města. Také na seznam panelových domů, které mají být kompletně zrekonstruovány včetně zateplení, byly připsány další dva objekty v Sadové ulici. Více peněz půjde rovněž na údržbu zeleně, dovybavení velkokapacitních parkovišť na sídlištích veřejným osvětlením, úpravu dvorních traktů, či nákup pozemků, a to například na náměstí Prokopa Holého nebo v lokalitě bývalých kasáren na Zlatém vrchu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy