2002 – Cheb: Městské kašny budou opraveny (TV Západ)

Postupná obnova všech historických kašen v chebském centru byla zahájena počátkem září. Jako první přišly na řadu kašna Dudák v Březinově a Cechovní kašna v Kamenné ulici, jejichž méně náročné opravy město přijdou zhruba na půl milionu korun.

dezinfekce

"Tak ty by se měly dodělat ještě letos," přiblížil starosta Chebu Václav Jakl. 

Radnice má již také zpracovány projekty rekonstrukcí obou kašen na chebském náměstí. Pokud se tedy v rozpočtu najdou potřebné finance, mohly by se zřejmě nejznámější chebské kašny, nazývané Roland a Herkules, dočkat již v příštím roce. Celkové náklady na jejich obnovu jsou přitom odhadovány v řádu několika milionů korun. 

"Ty na náměstí se ukázaly jako náročnější, že se bude muset ta spodní kašna prakticky rozebrat, celá ta voda tam vyřešit, aby fungovaly i s tou vodou, i když ta horní má taky, ta voda teče, ale potřebují daleko zásadnější zásah, než jsme si původně mysleli," dodal Jakl. 

Půjde-li vše podle předpokladů, mohli by návštěvníci Chebu krásy obou kašen na náměstí, jak momentálně částečně funkční horní, tak dlouhá léta nefungující spodní, obdivovat již v průběhu příští turistické sezóny.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy