2002 – Cheb: Muzejní soutěž kraslic vyhráli osmáci z 2. ZŠ (TV Západ)

Předáním cen nejlepším družstvům vyvrcholil ve Valdštejnské obrazárně chebského muzea již třetí ročník dětské soutěže o nejkrásnější kraslici. Letošního předvelikonočního klání se zúčastnilo celkem 11 tříd, které reprezentovaly jak chebské, tak základní školy z okolních obcí.

dezinfekce

O pořadí jednotlivých soutěžních týmů již tradičně rozhodli svým hlasováním návštěvníci chebského muzea, které celou akci uspořádalo. 

"Hlasování se zúčastnilo celkem 1351 návštěvníků chebského muzea a hlavní většina návštěvníků přišla v sobotu, kdy tady probíhal ten náš tradiční Velikonoční jarmark," přiblížila Eva Humeníková z chebského muzea. 

Třetí místo za 187 obdržených hlasů nakonec obsadili se svými miniaturami ve vajíčkových skořápkách žáci lubské základní školy. Pouhé tři hlasy navíc stačily osmákům ze základní školy ve Skalné, kteří se do soutěže přihlásili s tradičními, cibulí barvenými, kraslicemi, na získání třetí příčky. Jednoznačně největší úspěch měly u návštěvníků muzea vajíčka zdobená omotanými bavlnkami vyrobená dětmi z 8.A z chebské druhé základní školy, které získaly rekordních 471 hlasů. 

"Museli jsme do vajíčka prostrčit nitku a potom jsme jí pořád omotávali kolem toho vajíčka," popsala osmačka Kateřina Kalašová.

"Bylo to hodně složité, protože se musely ty nitky dávat úplně blízko sobě a trvalo to strašně dlouho. Jedno vajíčko trvalo tak hodinu udělat," dodal její spolužák Michal Škaloud. 

V pořádání podobných akcí chce chebské muzeum pokračovat i do budoucna. V průběhu prosince by se zde měl uskutečnit již 4. ročník tradiční soutěže o nejkrásnější vánoční stromeček, který by mohl být navíc premiérově rozšířen také o soutěž dětmi vyrobených betlémů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy