2002 – Cheb: Nemocnice má nové pracoviště tomografu se simulátorem (TV Západ)

Nové pracoviště počítačového tomografu se simulátorem za téměř 20 milionů korun otevřel při své návštěvě chebské nemocnice ekonomický náměstek ministryně zdravotnictví Rostislav Čevela.

dezinfekce

Zprovoznění tohoto moderního diagnostického přístroje, na kterém bude ročně vyšetřeno až 4000 pacientů ze všech oddělení nemocnice, je přitom teprve prvním krokem na cestě k vytvoření špičkového pracoviště Radiační onkologie. To by mělo pacientům z celého Karlovarského kraje začít sloužit již na jaře příštího roku. 

"Je to plánované tak, že koncem února 2003 by měl být spuštěn zkušební provoz. To už tady bude jak lineární urychlovač, tak bude zdejší CT propojeno s plánovacím systémem," popsal výhled primář Radiační onkologie Norbert Vosátka.

V současné době již v chebské nemocnici probíhají také několikamilionové stavební úpravy související s instalací lineárního urychlovače. Po jeho uvedení do provozu se zdejší onkologie stane krajským pracovištěm s moderními přístroji pro diagnózu i léčbu zhoubných nádorů. Nový tomograf poslouží jako velmi přesné zařízení pro vyšetření onkologických pacientů před jejich ozařováním pomocí lineárního urychlovače. 

"Ta koncepce je taková, že plzeňská Fakultní nemocnice má pracoviště prvního řádu, stupně a Cheb a Chomutov jsou pracoviště 2A. Ty už nemusejí poskytovat v plném rozsahu tu komplexní péči onkologickou. Nicméně budou s to, poskytovat radikální léčbu," dodal Vosátka. 

Vybudování moderního krajského pracoviště Radiační onkologie přijde chebskou nemocnici téměř na 70 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy