2002 – Cheb: Nová počítačová učebna vyšla na 1,3 milionu korun (TV Západ)

Nová, špičkově vybavená počítačová učebna byla před několika dny za účasti starosty města a děkana školy slavnostně otevřena na chebské Ekonomické fakultě Západočeské univerzity.

dezinfekce

Dvě desítky nejmodernějších počítačů mohou tak nyní využívat nejen posluchači školy, ale také senioři, kteří studují od letošního školního roku otevřenou Univerzitu třetího věku. 

"My máme ještě jednu ve vedlejší místnosti, ale tato učebna se využívá právě na výuku právě díky tomu, že je zde těch počítačů dvacet, což je z hlediska seminářů a cvičení na vysoké škole takový, bych řekl, velmi dobrý počet. V té vedlejší učebně ta výuka prakticky neprobíhá, je určena výhradně pro samostudium studentům. Zde studenti samozřejmě přístup mají také v době, kdy tu není výuka, tak ji mohou volně využívat," popsal využití proděkan ekonomické fakulty Miroslav Plevný. 

Zprovoznění nové učebny napomůže také při realizaci dlouhodobého projektu E-learning neboli volně přeloženo Učení se z elektronických zdrojů. Tato nová technologie podpory studia umožňuje například komunikaci s vyučujícím na dálku a nezávisle na čase, či nové didaktické zpracování textů, úkolů a hodnocení, přičemž hojně využívána je zejména při distančním typu studia.

"Kdy vlastně se předpokládá, že my dáme velice výkonný nástroj pro, jednak samostudium a pak hlavně pro komunikaci s tím učitelem prostřednictvím E-learningu studentům. To je samozřejmě samostatný software, který je chráněn uživatelským přístupem a hesle, čili student, který by toto chtěl využívat, musí mít heslo. Toto se samozřejmě rozvíjí a myslím si, že my, speciálně naše fakulta, jsme v rámci univerzity, nechci říci nejdále, ale hodně vepředu," dodal Plevný. 

Celkové náklady na vybavení nové počítačové učebny, tedy na nákup 20 computerů, výkonného serveru, dataprojektoru a dalších komponentů, dosáhly částky zhruba 1,3 milionu korun. Projekt byl přitom z větší části financován z grantu rozvoje vysokých škol, částkou více než 480 tisíc korun pak přispělo město Cheb. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy