2002 – Cheb: O vítězství Zlína rozhodla poslední pětiminutovka (TV Západ)

V šestém zápase nadstavbové části ženské extraligy hostily chebské házenkářky Casina Novestu Zlín. Jasnými favoritkami tohoto duelu byly Moravanky, které letošnímu ročníku nejvyšší domácí soutěže jednoznačně dominují.

dezinfekce

Hostující Zlín, který se v chebské sportovní hale představil s pěti reprezentantkami si od úvodních minut udržoval jedno až tříbrankové vedení. V polovině úvodního dějství se ale střelecky chytila Věra Heřmánková, která třemi trefami v rozmezí dvou minut poprvé v zápase strhla vedení na stranu Casina. V závěreční části prvního poločasu se ale opět začal střelecky prosazovat zkušený celek Zlína, který nakonec do kabin odcházel s nejtěsnějším vedením v poměru 11:12. 

Rovněž v úvodu druhé půle byla hra obou týmů více než vyrovnaná. Domácí díky bojovnému výkonu držely s favorizovaným Zlínem krok, k čemuž také přispěla několika úspěšnými zákroky brankářka Prošková. Ještě deset minut před koncem svítil na tabuli stav 19:19, ale pak se již začala přeci jenom projevovat větší herní vyzrálost Moravanek. 

Domácí hráčky v 25. minutě prohrávaly o dvě branky a ve snaze o vyrovnání vrhly všechny síly do útoku. Zlínu se tak otevřela šance k rychlým brejkům, čehož jeho hráčky stoprocentně využily a nakonec v zápase zvítězily, pro domácí celek snad až krutým rozdílem, 26:21. 

"S výkonem jsem určitě spokojený, protože si myslím, že to bylo velice kvalitní utkání a prakticky vyrovnané, kromě posledních snad 4 minut, tak to bylo naprosto vyrovnané a Zlín se třásl do poslední minuty o výsledek. Takže holky odehrály velmi dobrý zápas," pochválil své svěřenkyně trenér TJ Lokomotiva Casino Estor Cheb Miloslav Moulis. 

Další domácí zápas sehrají házenkářky Casina v sobotu 30. března, kdy od 17 hodin hostí pražskou Slavii. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy