2002 – Cheb: První etapa zastřešení zimního stadionu se letos nestihne (TV Západ)

První etapa zastřešení chebského zimního stadionu nebude, jak se původně plánovalo, hotova ještě do konce letošního roku, ale až na jaře roku příštího. Místní bruslaři se tak budou muset v nadcházející zimní sezoně spolehnout pouze na přírodní led, případně se vydat do jiných měst.

dezinfekce

Výstavba téměř nového stadionu se protáhne kvůli složitému geologickému podloží, a také vynucené změně technologického postupu, v jejímž důsledku budou muset být již v rámci první etapy provedeny některé stavební práce s nimiž se počítalo až v etapě druhé. 

"Původně jak se uvažovalo – jeřáb, který měl postavit tu konstrukci, tak se zjistilo, že ta plocha, která se používá jako ledová plocha, tak ten jeřáb neunese. A tak se nejdříve musí vytvořit plocha vedle, ta, co potom ponese tribuny. Takže to jsou záležitosti, se kterými se počítalo do druhé etapy. Takže to se vlastně založí a z toho se to teprve bude stavět. Tak proto celé i to zdržení a i přesun některých prací z druhé etapy do první," vysvětlil starosta Chebu Václav Jakl. 

Plánovaný 42milionový rozpočet první etapy bude muset být kvůli těmto změnám navýšen o dalších 12 milionů korun. Celkové náklady na kompletní zastřešení by ale výrazněji narůst neměly.

"To problém není. S těmi penězi se počítalo na příští rok a vlastně by se uvolnily dříve. Ale ono to tak není. Ty peníze, které jsou letos připraveny k proinvestování, tak se vlastně ani neproinvestují, těch 42 milionů, které se sice bere z druhé etapy jako práce, ale na peníze na letošní rok to ve svém důsledku mít dopad nebude," dodal Jakl. 

Celkové náklady na obě etapy zastřešení jsou přitom odhadovány zhruba na 70 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy