2002 – Cheb: Rozpočet počítá s rekordními výdaji 878 milionů korun (TV Západ)

S rozpočtem s rekordními výdaji ve výši 878 milionů korun bude v příštím roce hospodařit město Cheb. Přestože radnice počítá s příjmy ve výši pouze 588 milionů, rozpočet je koncipován jako vyrovnaný.

dezinfekce

Rozdíl mezi oběma položkami bude pokryt financováním, a to prostřednictvím peněz nevyčerpaných v průběhu letošního roku a finančních rezerv města. 

"Jsou tam položky, o kterých se domníváme, že třeba nebudou vyčerpány, ale v případě, že by všechno šlo, tak jak předpokládáme nebo se díváme optimisticky na věc, tak chceme ty položky v rozpočtu mít, abychom něco neprošvihli a mohli jsme tu akci uskutečnit," uvedl starosta Chebu Jan Svoboda. 

I přes neustále rostoucí podíl mandatorních výdajů je v příštím roce více než 25 % z celkového objemu prostředků vyhrazeno na nejrůznější investiční akce. 

"Nejsme postiženi tím, že kdyby nebylo zaplaceno nájemné za tržiště Dragoun, takže v těchto penězích se s tím počítá, takže to by nemělo narušit, ale veškeré ty plány, investice, jak tady říkal teď pan Dr. Vanoušek, tak jsou kryty," doplnil informace místostarosta Václav Jakl. 

Hlavní prioritou rozpočtu je přitom podpora bydlení. Do této oblasti by v příštím roce mělo být investováno takřka 100 milionů korun. 

"Z jmenovitých akcí, asi by bylo možno říci dokončení Blanické ulice, tam se v letošním roce v podstatě jen začalo, vznik ulice Elišky Krásnohorské, potom tam je rekonstrukce objektu v Koželužské ulici, to je ten bývalý internát, příprava areálu Zlatý Vrch, kde se počítá s částkou 10 milionů korun, zainvestování lokality v Podhradu, pro výstavbu rodinných domků," vyjmenoval některé z hlavních akcí místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Několik desítek milionů je v příštím roce vyhrazeno také na oblast podpory cestovního ruchu. V této kapitole se počítá například s dokončením zastřešení zimního stadionu, vybudování cyklostezky do Waldsassenu, obnovení plovárny na přehradě Skalka či dalšími opravami v areálu chebského hradu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy