2002 – Cheb: Rybářské závody Tubertini ovládli Němci (TV Západ)

O uplynulém víkendu se v Chebu uskutečnil již pátý ročník mezinárodních rybářských závodů Tubertini Golden Cup: Na přehradní nádrž Skalka a řeku Ohři přijelo své umění předvést 77 závodníků z devíti států.

dezinfekce

Na závody jejichž spolupořadatelem byla chebská organizace Českého rybářského svazu letos přijela absolutní rybářská špička. Vedle tradičních účastníků z Čech, Německa, Francie, Itálie či Holandska se zde objevili například také zástupci exotické Koreje. 

Závodníci soutěžili v technice nazývané plavaná, při které se chytají se splávkem býložravé ryby. V průběhu dvoudenního klání se účastníci závodů postupně vystřídali v rybaření na stojaté vodě, které probíhalo na přehradě Skalka a na vodě tekoucí na řece Ohři. Systém hodnocení byl přitom velice jednoduchý. Kdo nachytá na jeden prut nejvíce kilogramů ryb, ten vítězí. 

První místo za téměř 40 kilogramů chycených ryb a to převážně plotic, cejnů a ouklejů nakonec získal německý závodník Thomas Heinecke, který si vedle hodnotných věcných darů odnesl také finanční prémii pro vítěze ve výši 4 tisíc EUR. Druhou příčku pak obsadil Čech Ladislav Konopásek a třetí další Němec Michal Kropidlowski. 

V soutěži družstev se nejvíce dařilo německému týmu Senza Garbolino II, který zvítězil před českým Colmic A a německou Mosellou I.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy