2002 – Cheb: Slávistky nedaly domácím házenkářkám šanci (TV Západ)

V dalším zápase nadstavbové části ženské extraligy hostily chebské házenkářky pražskou Slavii a měly co napravovat. Pouhé čtyři dni před tímto duelem se totiž s Pražankami utkaly čtvrtfinále Poháru a vysoko prohrály v poměru 22:29.

dezinfekce

Proti loňským mistryním nastoupilo Casino ve značně improvizované sestavě, takže v průběhu zápasu se do hry musely zapojit i dorostenky Heldová s Paučovou, z nichž ale především prvně jmenovaná na sebe upozornila velmi dobrým výkonem. 

V úvodní čtvrthodině si Slávistky neustále udržovaly jedno - až dvoubrankové vedení. V 17. minutě ale nejprve Wünschová snížila a o několik sekund později nadějná Heldová dokonce stav utkání srovnala na 8:8. Favorizované Pražanky ale dokázaly rychle odpovědět. Osm minut pře koncem prvního dějství sice ještě Bartusková snížila na rozdíl jediné branky, ale pak již skórovaly pouze Slávistky, které nakonec do kabin odcházely se čtyřbrankovým vedením 9:13. 

Vstup do druhé poloviny zápasu domácím hráčkám absolutně nevyšel. Slávistky procházely děravou obranou jako nůž máslem, takže již ve 12. minutě měly hrozivý desetibrankový náskok. To ale ještě nebylo zdaleka všechno. Domácím nepomohla ani změna na postu brankářky, kdy solidně chytající Krejčovou nahradila Prošková, a čtyři minuty před koncem Pražanky vedly již o 15 branek. 

V závěru utkání se sice rozstřílela Špiříková, ale to už stačilo pouze na zkorigování výsledku na konečných 19:32. 

"První poločas byl vcelku vyrovnaný, i když škoda, že jsme prohrávali o 4 góly, protože si myslím, že ta hra byla vyrovnaná. Bohužel do druhého poločasu jsme zaspali začátek, tam jsme dostali pět rychlých gólů a obrana potom prakticky nefungovala celý druhý poločas," zhodnotil výkon svých svěřenek trenér Casina Estor Miloslav Moulis. 

Poslední zápas extraligové nadstavby sehrají chebské házenkářky v sobotu 13. dubna, kdy od 17 hodin hostí olomouckou Zoru.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy