2002 – Cheb: V muzeu se představila vize Krajinné výstavy 2006 (TV Západ)

Další výstava zabývající se budoucím architektonickým rozvojem města Cheb probíhá v těchto dnech v prostorách chebského muzea. Po expozici týkající se projektu revitalizace Poohří zde nyní architekti Raimund Böhringer a Michal Pospíšil představují vizi přeshraniční krajinné výstavy, která má v roce 2006 propojit města Marktredwitz a Cheb.

dezinfekce

Prostřednictvím krajinné výstavy chtějí radnice obou měst obnovit a pro sportovní a rekreační účely upravit svá léta zanedbávaná příměstská území. V Marktredwitz jde zejména o pozemky s opuštěnými průmyslovými objekty z přelomu předminulého století, v Chebu pak o území v okolí řeky Ohře a jeho propojení s historickým centrem a vyústění směrem k hranici s Německem. 

"Centrem chebské části výstavy by měly být oba břehy řeky Ohře v lokalitě pod chebským hradem a přilehlými hradbami. Díky krajinné výstavě by se tak měl charakter chebského Poohří přiblížit jeho historické podobě kvetoucí parkové krajiny s vodními plochami, cestami a řadou oddychových zón," uvedl spoluator projektu Raimund Böhringer.

"Tato krajina, která, si myslím, byla v minulém století, v podstatě do II. světové války a předtím, využívána vždy jako taková výletní krajina pro využití sobotních, nedělních výletů rodinných s možností občerstvení. Byla vždy nějaká obytná. Po II. světové válce došlo k opaku, kdy veškeré tyto výhody, prvky byly odstraněny a cílem zahradní výstavy je jak obnovovat tradice, například výstavním areálem, tak zároveň i nabídnout občanům možnost pobytu a využití možností krátkodobé rekreace," popsal spoluautor projektu Michal Pospíšil.  

Bezproblémové propojení obou měst by v době konání krajinné výstavy, tedy v roce 2006, mělo být zajištěno prostřednictvím vlaků a autobusů přeshraničního systému Egronet. Výstava, představující základní vizi budoucích úprav vytipovaných území, kterou slavnostně zahájili starostka Marktredwitz Birgit Seelbinder a její chebský kolega Václav Jakl, bude v chebském muzeu pokračovat až do 2. června a o víkendech bude veřejnosti přístupná zdarma. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy