2002 – Cheb: Ve šlágru kola porazil Union Doubravku (TV Západ)

Poslední březnový den byl chebský fotbalový stadion svědkem šlágru letošního ročníku oblastního přeboru. V 18. kole této soutěže zde totiž v tabulce druhý Union hostil vedoucí Senco Doubravka.

dezinfekce

Za krásného jarního počasí našlo cestu do ochozů rekordních 1000 diváků, mezi nimiž nechyběla ani početná skupinka příznivců Doubravky, kteří se však neustálým vhazováním dýmovnic na hrací plochu a bitkou s domácími fanoušky, postarali o jedinou kaňku tohoto dlouho očekávaného duelu. 

Vstup do samotného utkání měli domácí hráči přímo raketový. Již v 6. minutě zprava odcentroval Dočekal, Čáp přistrčil míč Bauerovi a ten nedal střelou do šibenice brankáři Míčkovi nejmenší šanci. Vstřelený gól vnesl na kopačky hráčů Unionu potřebný klid. 

Po čtvrthodině hry odvrátili v poslední chvíli hostující zadáci nebezpečný centr Kuny, po němž následovala série několika rohů. V 29. minutě se sice fotbalistům Doubravky podařilo překonat brankáře Šmejkala, ale gól nebyl pro jasné postavení mimo hru uznán. 

Zhruba 10 minut před koncem první půle Čáp pěkně vysunul Bauera, ale hostující gólman tuto situaci včasným vyběhnutím vyřešil. Vzápětí měla obrovskou šanci také Doubravka. Jonák si naběhl na centr z přímého kopu, ale jeho tvrdou střelu nohama bravurně vyrazil Šmejkal. Ve 44. minutě ještě prošel Kunův centr až před bránu, ale hostující gólman ho se štěstím vyrazil. Do kabin tak hráči Unionu odcházeli s nejtěsnějším vedením v poměru 1:0. 

Druhou půli začali aktivněji hosté. V 51. minutě musel opět své umění ukázat brankář Šmejkal, který vyrazil na roh krásnou střelu Jonáka z 20 metrů. O 6 minut později si do volného prostoru naběhl domácí Čáp, ale jeho prudká rána z rohu skončila nad brankou. Velkou šanci na vyrovnání měla Doubravka v 80. minutě. Kanonýr Jonák se po závaru před domácí svatyní dostal k míči, ale jeho střela neprošla houštinou těl v malém vápně. 

O infarktový závěr zápasu se postaral rozhodčí, který v poslední minutě nařídil proti domácím přísný trestný kop. K radosti domácích příznivců, mezi nimiž se objevil také reprezentační trenér a v současnosti odborný konzultant Unionu Dušan Uhrin. Ale Novák vystřelil vysoko nad, takže cennému vítězství Unionu v poměru 1:0 už nestálo nic v cestě. 

"Protože kluci se vymačkali z maxima a divákům, kteří dnes přišli do ochozů se odvděčili. Já si myslím, že to vítězství je zasloužené, je to odmakané, i když Doubravka po doplnění mančaftu má kvalitní kádr," zhodnotil utkání trenér FK Union Cheb Jiří Musil. 

"Oni vystřelili krásně, trefil to. Tím vyhráli, protože my jsme měli dvě střely, krásné, od Jonáka. Brankář Michal zachránil. My jsme měli smůlu, že on to trefil více k tyči, než jsme to usměrnili my, ale myslím si, že to byl kvalitní zápas. A já jsem to věděl, že Cheb je silné mužstvo a já jsem byl třeba na dvou zápasech v divizi a to se vůbec nedá srovnávat. Dnes ten zápas byl o hodně kvalitnější než zápas v divizi," pochválil oba týmy Karel Krejčí, trenér Senco Doubravka. 

Díky vítězství nyní ztrácí Union na vedoucí Doubravku již pouze pět bodů. V příštím kole zajíždí na hřiště Poběžovic a domácím divákům se opět představí v neděli 14. dubna, kdy od 15:30 hostí tým Okuly Nýrsko.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.04.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy