2002 – Cheb: Volné byty v privatizovaných domech se prodají (TV Západ)

Až na třetí pokus schválili chebští zastupitelé prodej šesti volných městských bytů nacházejících se v domech určených k prodeji. Zájemci, kteří uspěli ve výběrovém řízení, se tak konečně dočkají dvoupokojových bytů, za jejichž koupi v jednom případě nabídli až 550 tisíc korun.

dezinfekce

Všech šest bytů bylo, stejně jako v předchozích dvou kolech, prodáno lidem evidovaným v seznamu žadatelů o městský byt nebo v pořadníku, kde je v současnosti zapsáno zhruba 1500 uchazečů. 

"I když tam bylo konstatováno, že toto není nutnou podmínkou, tak tak to zatím Zastupitelstvo ve všech případech rozhodlo," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Ještě před samotným hlasováním o převodech bytů Zastupitelé schválili přesunutí 10 milionů korun, získaných prodejem volných bytových jednotek, do městského Fondu rozvoje bydlení, z něhož mohou zájemci získat výhodnou půjčku na výstavbu a opravy bytových domů a jejich zařízení. 

Díky tomuto kroku se pak podařilo najít potřebnou podporu pro schválení přímého prodeje šesti volných obecních bytů.

"A je připravováno další výběrové řízení, kde by jich (bytů) mělo být asi 14 nebo 15, ale to výběrové řízení nemohlo být prováděno, protože ti lidé se hlásí na více výběrových řízení," dodal Vanoušek. 

Mezi více než 2500 městských bytů, které radnice v právě probíhající vlně privatizace nabízí k odkoupení jejich nájemníkům, je zhruba 40 až 50 volných bytových jednotek, které město prodá nebo již prodalo formou veřejné soutěže za tržní ceny. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy