2002 – Cheb: Začaly chodit žádosti o výjimky z regulace otevíraček (TV Západ)

Již zhruba pět žádostí o udělení výjimky z nedávno přijaté vyhlášky o omezení provozní doby restauračních zařízení na Kasárním náměstí a v okolních ulicích, v současnosti eviduje chebská radnice.

dezinfekce

Město ale s poskytováním jakýchkoliv výjimek nepočítá, neboť rozhodnutí Zastupitelstva takovouto možnost ani nepřipouští. 

"Ten návrh, který šel do Zastupitelstva, tak to byl návrh, který by umožnil Radě posuzovat jednotlivé žádosti a případně výjimku přijmout. Takže k tomu se Zastupitelstvo nepřiklonilo, to rozhodnutí bylo poměrně jednoznačné," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Vedení radnice ale připouští, že toto omezující opatření, vyvolané neustálým rušením nočního klidu v této lokalitě, bude mít pouze přechodný charakter. Po určité době by tak Zastupitelstvo mělo posoudit, zda-li již v důsledku omezení otevírací doby, došlo ke zlepšení situace. 

"A já osobně se domnívám, že tak nejdříve za půl roku může dojít k nějakému přehodnocení, takže teď je stav – platí vyhláška a bude muset být dodržována," dodal Jakl. 

Od 16. září musí restaurace, bary a herny na Kasárním náměstí a v okolních, ve vyhlášce vyjmenovaných ulicích, zavírat již ve 23 hodin. Poté, co začne platit zimní čas, bude pak provozní doba všech lokálů ještě o hodinu zkrácena. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy