2002 – Mariánské Lázně: Dvě fotografky představily své Okamžiky (TV Západ)

Právě v těchto dnech je v Galerii Atrium mariánskolázeňského hotelu Hvězda k vidění výstava fotografií dvojice mladých chebských autorek, Petry Duchkové a Jolany Moravcové.

dezinfekce

Expozice nazvaná Okamžiky je první samostatnou prezentací obou fotografek, které jsou čerstvými absolventkami kurzu umělecké fotografie při Základní umělecké škole ve Františkových Lázních. 

Zde se od počátku roku 2000 pod vedením ředitele chebské Galerie G4 Zbyňka Illka postupně seznamovaly se všemi směry fotografické tvorby, z nichž je nakonec nejvíce oslovila dokumentární fotografie. Kromě samostatného focení se v poslední době zúčastnily také několika workshopů pořádaných Galerií G4. Pro mariánskolázeňskou výstavu vybrala Petra Duchková monotematicky zaměřenou kolekci snímků dětí. 

"Je to průřez mojí tvorbou za poslední dva roky. Z části to je z dílen, kterých jsem se zúčastnila od roku 2000 v Chebu, Weidenu a z Maďarska. A ta druhá část té výstavy je zaměřená na mojí poslední práci, které se věnuji v chebské školce a je zaměřená na soužití vietnamských a českých dětí," popsala fotografka Petra Duchková. 

Narozdíl od Petry Duchkové se představuje Jolana Moravcová zejména snímky starších lidí, které vytvořila po roce 2000. 

"Jsou to převážně fotografie z dílen, kterých jsme se zúčastnili spolu s ostatními fotografy z Galerie 4 a z úplně poslední doby jsou tam fotky z tanečních kurzů z Chebu. V podstatě jsem tam chtěla zachytit, jak tráví dnešní teeneageři svůj čas," přiblížila fotografka Jolana Moravcová. 

Výstava Okamžiky bude v mariánskolázeňské Galerii Atrium v prostorách hotelu Hvězda k vidění do 6. srpna. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy