2002 – Sokolov: Areál klidného stáří se má rozšířit o dvě budovy (TV Západ)

Sokolovský Areál klidného stáří, jehož první dvě zrekonstruované budovy byly před nedávnem slavnostně otevřeny, chce město v budoucnu dále rozšířit. Záměrem radnice je odkoupení dalších dvou objektů bývalé školky, jejichž současným vlastníkem je chemička Eastman Sokolov.

dezinfekce

Za obě budovy je přitom město ochotno nabídnout zhruba 1 až 1,5 milionu korun. 

V nových prostorách by mělo vzniknout sociální zařízení pro těžší případy typu léčebny dlouhodobě nemocných vlastněné městem. 

"Samozřejmě to je činnost poměrně nákladná, nebude o tom určitě rozhodovat Zastupitelstvo toto," naznačil časový horizont starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Obě zmíněné budovy ale v současné době využívá sokolovská Soukromá obchodní akademie, pro kterou by v případě realizace tohoto projektu muselo město v následujících letech sehnat náhradní prostory. 

"My až někdy budeme zavírat nějakou budovu školy nebo celou školu, tak samozřejmě nabídneme Obchodní akademii nějaké jiné náhradní prostory tak, aby její činnost nezanikla. Jsme velmi rádi, že tato škola zde funguje, protože porovnám-li počet středních škol v rámci Karlovarského kraje, tak Sokolov nevychází z toho příliš dobře," dodal Jakobec. 

Do této doby sokolovská radnice do vybudování Areálu klidného stáří v ulici Pod Háječkem investovala již zhruba 30 milionů korun. Přestavbou prvních dvou budov někdejší školky zde vzniklo téměř 30 malometrážních bytů a Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené lidi. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy