2002 – Sokolov: Bude u morového sloupu nový plot? (TV Západ)

Nedávno zrekonstruovaný morový sloup na sokolovském Starém náměstí bude v budoucnu před řáděním vandalů možná chránit kovový plot. Zdejší radnice, kterou restaurátorské práce přišly na více než 300 tisíc korun, nyní zvažuje jak zabránit dalšímu devastování jedné z nejcennějších sokolovských památek a výstavba plotu je jednou z variant.

dezinfekce

"Je to jeden z návrhů, kterým se určitě budeme zabývat, ale neznamená to, že ten plot tam bude," upozornil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

V současné době je kolem sloupu postaven pouze nízký řetězový zátaras, který vandalové mohou bez problémů překonat a k dopadení pachatelů zatím nepřispěla ani na náměstí umístěná monitorovací kamera. 

"Já osobně bych to spíše podporoval. Po těch zkušenostech, které s tím máme, že každou chvíli tam dáváme nějaké ulomené artefakty," dodal Jakobec. 

Pokud se tedy radnice nakonec pro výstavbu plotu skutečně rozhodne, mělo by se v tom případě jednat o plot, který bude vypadat jako historický a nenaruší vzhled morového sloupu, ale zároveň bude také obtížně překonatelný. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy