2002 – Sokolov: Česko-německý mládežnický kemp bude na Baníku (TV Západ)

Počátkem července příštího roku v Sokolově proběhne Česko-německý kemp mládeže, kterého se zúčastní studenti zdejších středních škol a jejich vrstevníci z partnerského města Saalfeld.

dezinfekce

První ročník této prázdninové akce se za finanční podpory Evropské Unie uskutečnil již letos, a to právě v německém Saalfeldu a v příštím roce tak přijde recipročně řada na Sokolov. 

"Velmi slušně se to dá dotovat, takže by to město přišlo na nějaké peníze určitě, ale prostě částku, která je zanedbatelná, řádově pár tisícovek, čili to nehraje roli," přiblížil místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. finanční stránku věci. 

Sokolovského letního kempu se má zúčastnit zhruba 30 studentů, přičemž přibližně polovina přijede z Německa. 

"Předběžně jsme se domlouvali, že by tam byli ubytováni, na té ubytovně. Tam by byli ubytováni i ti naši, nejen ti Němci, protože mají být celých těch 14 dní pohromadě," vysvětlil Novotný. 

V areálu Baníku se také bude odehrávat pracovní část 14denního kempu, studenti se zde totiž zapojí do postupných úprav zdejších sportovišť. Kromě toho pro ně ale bude připravena také řada poznávacích výletů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy