2002 – Sokolov: Dům s 50 byty by měl vyjít na 40 milionů korun (TV Západ)

Firma, která by se společně s městem Sokolov měla v budoucnu podílet na vybudování bytového domu na volném pozemku v lokalitě pod místní pekárnou, bude v případě uskutečnění tohoto projektu nakonec vybrána ve výběrovém řízení.

dezinfekce

To je také zřejmě hlavní důvod, proč sokolovské Báňské stavby, s nimiž město v minulosti o realizaci stavby jednalo, vypověděly radnici smlouvu o pronájmu tohoto pozemku. 

"Oni podle mě nevidí logicky důvod, aby vyhazovali peníze za nájemní smlouvu, když nemají jistotu, že to budou stavět," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Město se na výstavbu tohoto bytového objektu snaží již dva roky získat finanční příspěvek ze Státního fondu rozvoje bydlení. Bez dotace, která v současnosti dosahuje výše 400 tisíc korun na každý nový byt, přitom podle mínění radnice nemá smysl o realizaci tohoto finančně náročného projektu vůbec uvažovat. 

"Pokud ty peníze dostaneme ještě neznamená, že budeme stavět. Zastupitelstvo o tom nerozhodlo. Prostě berme to tak, že město se snaží získat peníze, aby mohlo stavět, ale jestli bude stavět, zatím není rozhodnuto na žádné úrovni města Sokolova," zdůraznil Dvořák. 

Podle představ radnice by měl v lokalitě pod pekárnou vyrůst dům s 50 malometrážními byty o velikosti 54 metrů čtverečních. Náklady na jeho výstavbu by, na základě předběžných odhadů, měly dosáhnout výše zhruba 40 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy