2002 – Sokolov: Město chce po Povodí vyčištění koryt Ohře (TV Západ)

Vedení sokolovské radnice je již delší čas nespokojeno se stavem koryta řeky Ohře na území města. Na návrh Komise rozvoje se proto nyní obrátilo na státní podnik Povodí Ohře se žádostí o vyčištění, případně vybagrování zanesených úseků řeky.

dezinfekce

"Nám se to moc nelíbí, několikrát jsme na to upozorňovali, ale v podstatě opravdu my do toho nijak zasahovat nemůžeme," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Povodí Ohře by se podle sokolovské radnice mělo začít urychleně zabývat především slepým ramenem řeky, kde je situace nejkritičtější. 

"V podstatě nejen tím slepým ramenem, ale i normálním korytem Ohře, protože víme, že tam, kde se vlévá Svatavka, tak máte už v podstatě ostrůvky, nánosy ohromné," doplnil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Dlouhodobě špatný stav koryta Ohře nevadí pouze samotné radnici. Před nedávnem se na ní obrátila zdejší organizace rybářského svazu, která žádala jeho urychlené vyčištění. To však nemůže provést město, do jehož majetku řeka nespadá, ale pouze Povodí. 

"Ale pravda je, že to slepé rameno oni chtějí zprůtočnit kvůli chovu ryb v Ohři, protože jak to tam stojí, to není asi zrovna příjemné," dodal Jakobec. 

Špatná stav řeky je navíc velkým rizikem pro případ povodní. Kvůli zanesenému korytu by se velká voda mohla rozlít do přilehlých oblastí města mnohem snadněji.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy