2002 – Sokolov: Na Běh Terryho Foxe vyrazilo přes 900 účastníků (TV Západ)

Více než 9 stovek sportovců všech věkových kategorií absolvovalo v úterý 23. září sokolovský Běh Terryho Foxe, který se zde letos konal již popáté. Organizátoři pro ně připravili zhruba tříkilometrovou trasu se startem na Starém náměstí a cílem ve sportovním areálu Baníku Sokolov.

dezinfekce

Běh Terryho Foxe, jenž se pořádá na počest kanadského mladíka, který svým legendárním během napříč americkým kontinentem demonstroval odhodlání bojovat se zákeřnou nemocí, má nesoutěžní charakter a jeho trasu lze zdolat jakýmkoliv způsobem. 

"To je právě na tom to krásné, že ne zvítězit, ale zúčastnit se. A co se nám hrozně líbí je, že se zúčastní kolaři, bruslaři, na koloběžkách, jak tady můžete sami vidět, dokonce lidi na vozíku, děti ze Sokolíku, z Dětského domova, a to je právě na tom to fantastické," komentovala akci Štefanie Vodrážková z TJ Baník Sokolov.

K Běhu Terryho Foxe neodmyslitelně patří také finanční sbírka, pořádaná mezi jeho účastníky.

"Která je určena na konto Běhu Terryho Foxe, na podporu výzkumu rakoviny. To je všeobecně známo, asi," dodala Vodrážková. 

Prodejem suvenýrů s emblémem závodu se letos sokolovským organizátorům podařilo shromáždit téměř 7,5 tisíce korun. Za celou pětiletou existenci běhu pak bylo ze Sokolova posláno na konto výzkumu boje s rakovinou dokonce více než 115 tisíc. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy