2002 – Sokolov: Nová vyhláška zakazuje nabízení sexuálních služeb (TV Západ)

Nabízení sexuálních služeb na všech veřejných prostranstvích v Sokolově bude do budoucna lépe postižitelné. Na základě nové Vyhlášky o omezení veřejného nabízení a poskytování sexuálních služeb na území města, mohou být, blokovou pokutou do výše tisíce korun nebo sankcí až třicetitisícovou v následném správním řízení, potrestány pouliční prostitutky i jejich klienti.

dezinfekce

"Je možné nabízet sexuální služby pouze v místech, která nejsou veřejnosti volně přístupná a nachází se v soukromém vlastnictví fyzických či právnických osob," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec.

Problémy s pouliční prostitucí přitom nejsou v současné době v Sokolově nikterak vážné. Počet žen veřejně nabízejících sexuální služby je v porovnání s ostatními příhraničními městy minimální, takže přijatá vyhláška má spíše preventivní charakter. 

"My jsme tuto vyhlášku připravovali po konzultacích s Policií ČR, která měla trochu obavu z toho, že otevřením hraničního přechodu v Kraslicích by se mohl zvýšit počet lehkých děv na území města. My jsme to zatím nijak významně nezaznamenali, předpokládám, že se to týká spíše Kraslicka než samotného Sokolova. Každopádně je to určitý nástroj k tomu, jak lépe tyto nešvary postihovat," dodal Jakobec. 

Nová vyhláška, která vstoupí v platnost 13. dubna tohoto roku, zakazuje nejen veřejné nabízení služeb na území města, ale také propagaci prostituce prostřednictvím veřejného šíření informačních materiálů a umisťování reklamních zařízení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy