2002 – Sokolov: Počet obyvatel města postupně klesá (TV Západ)

Od roku 1995 každoročně klesá, v průměru o necelé půl procento ročně, počet trvale hlášených obyvatel v Sokolově. Zatímco na jeho konci to bylo 26.561 lidí, na konci roku loňského pak již pouze 25.939.

dezinfekce

Tyto údaje vyplývají ze souhrnné zprávy Odboru vnitřních věcí sokolovské radnice o stavu na úseku matriky a evidence obyvatel, kterou na svém úvodním zasedání projednala nová městská Rada. 

V loňském roce byl navíc zaznamenán nejvyšší úbytek počtu trvale hlášených osob, a to o 241, což je 0,9 %. Důvodem je stále klesající porodnost, ale také odchody obyvatel Sokolova do okolních obcí, kterým chce vedení radnice do budoucna zamezit. 

"To znamená, že pokud město Sokolov bude mít, věříme tomu, připravené území na výstavbu domů, tak že toto číslo v příštích letech by nemělo stoupat," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

V Sokolově se od roku 1994 v průměru ročně přihlásilo 728 nových obyvatel. Nejvíce jich bylo právě v roce 1994, a to 829, nejméně pak v roce 1999, pouhých 657. Naopak ze Sokolova odhlášeno za sledované období ročně v průměru 803 osob. Nejvíce jich bylo v loňském roce, a to 945. Dosavadní vývoj za první pololetí letošního roku přitom prozatímm vypadá na pokles tempa v ubývání obyvatel Sokolova. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy