2002 – Sokolov: První výškový panelák půjde do rekonstrukce (TV Západ)

Možná ještě do konce letošního roku bude v Sokolově zahájena rekonstrukce prvního ze zanedbaných výškových obytných domů. Radnice již ve výběrovém řízení zvolila firmu, která rozsáhlou opravu za zhruba 13 milionů korun provede.

dezinfekce

Většinu nákladů město pokryje prostřednictvím 9,5milionového hypotečního úvěru, který bude splácet následujících 5 let při úročení 4,25 %. 

"Předpokládáme, 4 % že budeme dostávat za Státního fondu rozvoje bydlení dotaci a pak ten úrok je tak 

malý, že kdyby byl ještě trošku nižší, tak už by byl záporný. Takže je to krása. A je to lepší, než jsme čekali," komentoval situaci starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Město navíc na rekonstrukci, v jejímž průběhu dojde k zateplení pláště budovy, výměně oken a klempířských prvků, získalo půlmilionovou státní dotaci. Zbytek, tedy zhruba 3 miliony korun bude pak hrazen z prostředků městské společnosti Sokolovská bytová. 

"Nám tepelné úspory umožní trochu zvýšit nájem pro ty občany, protože Sokolovská bytová tu svou částku, kterou do toho dá, dostane zpátky ve zvýšeném nájmu," dodal Jakobec. 

Pro rekonstrukci byl vybrán výškový panelový dům č. 1684 ve Slavíčkově ulici, který se momentálně nachází v nejhorším technickém stavu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy