2002 – Sokolov: Ukradl ostatky dítěte a chtěl peníze (TV Západ)

Případ drastického vydírání 23leté ženy jejím bývalým milencem museli v minulých dnech řešit sokolovští policisté. Dvaadvacetiletý muž z Oloví ukradl v polovině října ze sokolovského hřbitova urnu s ostatky tříměsíčního chlapečka své bývalé přítelkyně, který zemřel přede dvěma roky.

dezinfekce

Za jejich navrácení pak požadoval 20 tisíc korun. 

Zoufalá žena se nakonec obrátila na Policii, která muže okamžitě předvedla z jeho bydliště. Místo, kde urnu ukryl, nakonec zadržený sám policistům ukázal. 

"Muže jsme obvinili z trestných činů hanobení lidských ostatků, krádeže, útisk a výtržnictví," uvedla sokolovská policejní mluvčí Blažena Kašparová. 

Vydíraná žena se s obviněným před nedávnem rozešla. Zhrzeného milence pak napadlo vydírat ji prostřednictvím ostatků jejího dítěte. V noci proto vypáčil vitrínu kolumbária a ukradl odtud urnu s popelem zemřelého dítěte, uloženou v porcelánovém obalu. Porcelán rozbil a kousek položil před dveře bytu kde bývalá přítelkyně nyní žije. Samotnou urnu s popelem pak ukryl v porostu u autobusového nádraží. 

"Zdrcenou matku zval na různá místa, aby přinesla peníze, že jí za to vrátí ostatky jejího synka, čímž jí chtěl psychicky ubližovat," dodala Kašparová. 

Obviněnému nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy