2002 – Sokolov: Vítězové soutěže s Ajaxem pojedou do muzea Policie (TV Západ)

Čtyřicet dětí ze třetích tříd základních škol celého sokolovského okresu se na sklonku listopadu vydá do pražského policejního muzea. Jedná se přitom o autory nejpovedenějších obrázků z výtvarné soutěže nazvané "Co mě naučil Ajaxův zápisník". Odborná komise vybírala ty nejlepší ze 160 došlých prací.

dezinfekce

"Dvacátého sedmého listopadu máme dojednánu návštěvu Policejního muzea v Praze, která bude spjata i s takovým malým připraveným programem pro tyto děti," uvedl manažer sokolovské prevence kriminality Rudolf Volf. 

Do výtvarné soutěže se počátkem letošního školního roku zapojili žáci třetích tříd základních škol Sokolovska, kteří loni premiérově pracovali s Ajaxovým zápisníkem. Jeho vyplňováním se postupně seznamovali s prací policistů a nejrůznějšími nástrahami, které je v životě mohou potkat. 

"Účastní se žáci, kteří ve druhé třídě prošli tím Ajaxovým zápisníkem a teď ve třetí třídě je čeká pokračování. Takže jsme začali běh té třídy a touto výtvarnou soutěží, abychom zjistili, co si z toho zápisníku prvního zapamatovali," dodal Volf. 

Od ledna příštího roku pak budou děti v tomto projektu, který pro ně společně připravili sokolovská Policie a Středisko prevence kriminality, pokračovat podobnou formou jako v loňském školním roce. Získané znalosti si tak budou prohlubovat prostřednictvím práce s právě dokončovaným druhým dílem zápisníku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy